Mètodes i tècniques de RC servei de mediació

L’ús de tècniques de la Resolució Alternativa de Conflictes (ADR) en la gestó d'allò públic ofereix una manera eficaç d’organitzar als individus al voltant d’interessos comuns i d’aquesta manera crear vincles i estructures comunitàries més solides. La mediació comunitària, disminueix la dependència respecte als organismes fomentant la auto ajuda, i també fomenta la formació de eficaces estructures comunitàries de base.


La Resolució de Conflictes, entén el conflicte com un repte, en el qual la gent té l'oportunitat de desenvolupar i exercitar tant l’autodeterminació con la confiança en les pròpies forces. Les polítiques de proximitat representen un eix important de les polítiques públiques municipals a partir dels anys 80. En certes ciutats els disfuncionaments socials són forts, i s’expliquen en funció de distància física o cultural, de desigualtat d’accés a serveis públics, de degradació de habitabilitat o per dificultats d’integració de les poblacions immigrants.


La Resolució de Conflictes(ADR) ofereixen una sortida al tractament dels conflictes preservant les relacions i les necessitats individuals i transformant el conflicte en una oportunitat de canvi -davant la coacció i l’amenaça, la persona percep en perill la seva seguretat, responent amb l’escalada del conflicte-.


La conjunció de l’actuació de les diferents vies de resolució serà la què farà possible una convivència pacífica: no exempta de conflictes, sinó aquella convivència on els conflictes es resolen de forma no violenta.


El model que presentem parteix d’aquesta de la gestió de conflictes entesa en el sentit ampli, doncs entenem que són múltiples les situacions conflictives i els mecanismes per intervenir en la societat, per tant optem per tenir el ventall més ampli per poder oferir solucions més flexibles i eficaces.


OBJECTIUS

  • Oferir un servei tècnic professional d’alta qualitat.

  • Adaptar el mètode i les tècniques a la realitat de cada cas concret.

METODOLOGIA


Acció Preventiva

En el marc del procés de mediació, entenem com aquelles activitats encaminades a prevenir l’escalada del conflicte, realitzades pels professionals del Centre de mediació aplicant els principis propis de la Resolució de Conflictes (confidencialitat, imparcialitat, voluntarietat,..), si be es defineixen pel resultat de les mateixes.


Facilitació

Un tercer neutral té com a tasca ajudar a que tots els participants tingui “veu”, és dir que la seva opinió pugui ser escoltada pels altres, respectant els torns de paraula. Té com a funció principal ajudar a aclarir els objectius i interessos dels participants i generar comprensió entre els mateixos.


Mediacions Multiparts

Són mediacions en les quals intervenen diversos subjectes. Es diferència de la mediació en sentit estricte pel nombre d’implicats.


En aquest cas es treballa en la resolució de problemes entre veïns, entre veïns i organitzacions amb l’objectiu de revaloritzar les conductes grupals.


Atenent el diagnòstic del conflicte i la tipologia de les situacions que es poden presentar els tècnics del servei s’adaptaran a les diverses metodologies existents en el marc de la Resolució de Conflictes (ADR) per tal d’oferir un servei de qualitat i optimitzar el grau de satisfacció de les necessitats dels usuari

#serveispublics #principismediació #adrimediació #serveimediació #qualitatmediació #català

Galería

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
Posts més recents
Archive
Search By Tags
No tags yet.