Addo col.labora amb Cambra de Comerç en el Dia europeu de mediació

Tradicionalment les controvèrsies que es produeixen en el món dels negocis, és a dir en entre empreses, amb proveïdors, entre els socis… acostumen a ser resolts per la via judicial.


Des de l’any 2008 els Estats membres de la Unió Europea[1] van assumir el compromís d’impulsar la mediació en aquells conflictes que afectessin l’àmbit civil i mercantil.


Posteriorment la legislació espanyola mitjançant la Llei 5/2015 de Mediació en assumptes civils i mercantils ha incorporat la mediació com a mecanisme per resoldre conflictes , ja sigui en un estadi prejudicial, un cop s’ha iniciat el procés judicial (mediació intrajudicial) o amb posterioritat a dictar sentència.


No obstant l’experiència ens mostra que tot i els esforços institucionals[2] i judicials[3] i l’èxit contrastat a nivell internacional que presenta no és una opció massivament escollida per l’empresariat del nostra país.


I això porta a plantejar-nos si en el moment d’existir una controvèrsia es realitza una valoració clara i conscient dels pros i contres d’aquest procés en comparació a altres com són l’arbitratge o el tribunals.


Què implica trencar la relació comercial? Quina repercussió té buscar un nou proveïdor? ; quin impacte té en la meva reputació empresarial?; quins són els costos?Per tal de facilitar precisament aquesta valoració s’ha creat en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona un MODEL D’AUTODIAGNÒSTIC que permeti sospesar i valorar els pros i contres d’acudir a les diferents opcions que la legislació actual ens permet: JUDICI, ARBITRATGE I MEDIACIÓ.


[1] Directiva 2008/52 ADR en l’àmbit civil i mercantil.

[2] Consell de Cambres de comerç de Catalunya ha impulsat un servei de mediació empresarial. http://mediadors.cambrescat.org alhora que va signar un conveni amb el CGPJ per tal d’impulsar la derivació de mediacions mercantils intrajudicials.

[3] Actualment a Espanya hi ha 14 jutjats Mercantils que ofereixen mediació segons el CGPJ. http://www.poderjudicial.es/cgpj/es

#empresa #conflicte #autodiagnòstic #adrimediació #cambradecomerç #NatàliaFerré #català

Galería

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
Posts més recents
Archive
Search By Tags
No tags yet.